De planeet vernietigen is een misdaad

Aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie

Petitie

We roepen de EU op om de misdaad ‘ecocide’ op te nemen in haar Richtlijn Milieucriminaliteit. [1]

Milieumisdaden hebben een wereldwijde impact en gaan over grenzen heen. Daarom moeten de EU en haar lidstaten zich ook inzetten om de misdaad ‘ecocide’ te erkennen in de jurisdictie van het Internationaal Strafhof.

Read more

Waarom is dit belangrijk?

Laten we het schaden van de planeet, oftewel ‘ecocide’, tot misdaad maken. Een ‘ecocide’ is elke menselijke activiteit die ons milieu diepgrondig beschadigt en vernietigt. Of dat nou een olielek is, ontbossing, of grondvervuiling.

We moeten de fossiele industrie direct een halt toeroepen, voordat ze onze planeet nog verder vernietigen. Onze vertegenwoordigers in het Europarlement zullen binnenkort stemmen over een hervorming van onze wetten die gaan over milieumisdaden. In deze hervorming zouden ze ook ecocide kunnen opnemen.

Er bestaat een heleboel momentum in het Europarlement om dit ook echt te doen. We weten echter maar al te goed hoe handig fossiele brandstofbedrijven en hun lobbyisten zijn in de politiek beïnvloeden.

Hier is voor ons een rol weggelegd. We moeten onze vertegenwoordigers laten zien dat duizenden Europeanen willen dat ecocide een misdaad wordt. Wanneer ze onze steunbetuigingen zien, is er een grotere kans dat ze hun rug rechthouden, stemmen om ecocide op te nemen, en zo onze planeet te beschermen.

 

Read more

Bronnen:

  1. Deze misdaad moet een sterke definitie hebben. Daarin moeten we de aanzet van het Stop Ecocide International-panel volgen: die criminaliseren ecocide, net als het lichtzinnig handelen in de wetenschap dat er een grote kans is op serieuze schade voor het milieu, die of wijdverbreid of langdurig is.

Deze campagne is in samenwerking met:

Teken de petitie

    Je tekent als
    Ben jij dit niet?

    WeMove Europe vecht voor een betere wereld en we hebben helden zoals jij nodig om deel te worden van onze beweging van meer dan 700.000 mensen. Jij versterkt deze campagneoproep al, maar door 'Ja' te klikken, zul je een breder aantal campagnes ontvangen die jouw steun nodig hebben. Meld je aan om meer te horen en het verschil te maken.


    Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.