Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία: Προστασία και άσυλο για λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης στην στρατιωτική θητεία

Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola

Η καμπάνια γίνεται από την [% inititator_name %]

Αίτημα

Αγαπητή Ursula von der Leyen, αγαπητέ Charles Michel, αγαπητή Roberta Metsola,

ΓΣας ζητούμε να:
- Παρέχετε προστασία και άσυλο σε λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης από την Λευκορωσία και την Ρωσική Ομοσπονδία!
- Καλέσετε την ουκρανική κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις αντιρρησιών συνείδησης στην στρατιωτική θητεία και να τους/τις εγγυηθεί ένα πλήρες δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης!
- Ανοίξετε τα σύνορα για εκείνους/-ες που αντιτίθενται στον πόλεμο με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο στην χώρα τους!
Read more

Γιατί είναι σημαντικό;

Για περισσότερο από μισό χρόνο, η Ρωσική Ομοσπονδία εξαπολύει έναν επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία, με ολέθριες συνέπειες. Δεν φαίνεται τέλος στον ορίζοντα. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι άνδρες και γυναίκες από όλες τις πλευρές διαφεύγουν από τα εγκλήματα του πολέμου. Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν την Ρωσική Ομοσπονδία και την Λευκορωσία για να αποφύγουν να επιστρατευτούν για τον πόλεμο. Χιλιάδες εγκαταλείπουν την Ουκρανία γιατί βλέπουν το ανθρώπινο δικαίωμά τους στην αντίρρηση συνείδησης σε κίνδυνο. Είναι όλοι/-ες τους η ελπίδα μας για να ξεπεράσουμε την βία.

Ελάτε μαζί μας: Κάθε στρατεύσιμος/-η μπορεί να είναι αντιρρησίας συνείδησης, κάθε στρατιώτης λιποτάκτης. Ας υποστηρίξουμε εκείνους/-ες που αρνούνται να σκοτώσουν και ας σταματήσουμε τον πόλεμο μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες: Τον Ιούνιο του 2022, 60 οργανώσεις από 20 χώρες απέστειλαν μια έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξηγώντας λεπτομερώς γιατί η προστασία και η υποστήριξη λιποτακτών και αντιρρησιών συνείδησης από όλες τις πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία είναι αναγκαίες και σωστές. Υπήρξαν ήδη συζητήσεις για αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με την υπογραφή σου θα βοηθήσεις να δοθεί στην έκκληση το απαιτούμενο βάρος. Θέλουμε να παραδώσουμε τις υπογραφές με μια υψηλής προβολής κοινή δράση τον Μάιο του 2023 στις Βρυξέλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε

Μια λίστα των οργανώσεων που συμμετέχουν στην εκστρατεία υπογραφών μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
Read more

Σε συνεργασια με

Εγγραφή στην έκκληση

    Sign this as
    Not you?

    By clicking “Sign” you are supporting this campaign, and agreeing to WeMove Europe using your information for the purpose of this campaign. We might hand over your name, surname and country to the petition target. Unless you subscribe to receive personalised updates, we will delete your data after the campaign has ended. We will never share your data with any third parties without your permission. See our full privacy policy here.