Roep Big Tech een halt toe!

Petitie

Wij eisen dat EU-politici een sterke Wet Digitale Diensten implementeren, die ons als een schild tegen de schade door Big Tech beschermt. Deze wet moet:

 1. De waarheid voorrang geven, door ervoor te zorgen dat de algoritmes van Big Tech geen leugens, oplichterij of haat meer voortrekken.
 2. Een einde maken aan de spionage: de tech-industrie volgt alles wat we online doen, en gebruikt die data om miljarden te verdienen met advertenties.
 3. Zet burgers aan het roer: bedrijven horen niet meer macht te hebben dan overheden, of dan de kiezers die hen hun stem toevertrouwen. Alleen met nieuwe systemen kunnen we zeker zijn dat niet de grote bedrijven, maar burgers bepalen hoe het internet werkt.
Read more

Waarom is dit belangrijk?

Wij, de burgers van Europa, eisen dat de technologie in dienst staat van ons, en niet in plaats daarvan onze maatschappij en democratie in gevaar brengt.

Wij roepen op een eind te maken aan het verwoestende businessmodel van de grote technologiebedrijven, oftewel Big Tech, die onze eigen gegevens tegen ons gebruiken.

Wij eisen een beter internet, waar wij als burgers toegang hebben tot essentiële digitale voorzieningen en informatie. Wij willen internet dat zorgt voor verbondenheid en participatie, zonder dat we als product worden gezien in een verraderlijk economisch systeem waarin alles wat we doen wordt geregistreerd (zogeheten surveillance).

Wij willen een wereld waarin een kleine groep miljardairs niet zomaar, zonder enige belemmering en zonder bang te zijn voor consequenties, een algoritme zo kan aanpassen dat hierdoor het lot van miljarden mensen verandert.

Wij roepen alle volksvertegenwoordigers die betrokken zijn bij het opstellen en aannemen van wetten in Europa op om op te komen voor de burgers en om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de misstanden van Big Tech in te perken, en tegelijkertijd de fundamentele rechten van de burgers te beschermen, en dan met name de vrijheid van meningsuiting voor iedereen.

Wij willen u eraan herinneren dat het uw taak is ons, de burgers, te beschermen, en niet de winsten van de grote technologiebedrijven die binnen onze grenzen ongestraft hun gang kunnen gaan.

Deze petitie wordt gesteund door een coalitie van meer dan honderd organisaties: https://www.peoplesdeclaration.net/dutch

Read more
Petitie Tekenen

  Je tekent als
  Ben jij dit niet?

  WeMove Europe vecht voor een betere wereld en we hebben helden zoals jij nodig om deel te worden van onze beweging van meer dan 700.000 mensen. Jij versterkt deze campagneoproep al, maar door 'Ja' te klikken, zul je een breder aantal campagnes ontvangen die jouw steun nodig hebben. Meld je aan om meer te horen en het verschil te maken.


  Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.