Houd de chocoladereus Storck tegen en red het regenwoud!

Aan de directeur van Storck, Axel Oberwelland; de federale minister van Landbouw, Cem Özdemir; de Duitse Dienst voor Handel en Exportcontrole (BAFA); het Duitse Initiatief voor Duurzame Cacao.

Deze petitie wordt geleid door de coalitie [% inititator_name %]

Petitie

ONZE EISEN AAN STORCK:

  • betaal alle cacaoboeren in uw productieketen een eerlijk loon waarmee ze kunnen rondkomen;
  • lever transparente bewijzen dat u geen enkele kinderarbeid in uw cacaoketen tolereert; 
  • maak een einde aan de ontbossing van regenwoud en vervang monocultuur door boslandbouw;
  • dring het gebruik van pesticiden in de cacaoproductie zo veel mogelijk terug.
Read more

Waarom is dit belangrijk?

Hebzuchtige chocoladebedrijven verkopen een mierzoete leugen: ze hebben de mond vol van duurzaamheid, maar hun chocolade vernietigt het regenwoud en kan zomaar worden gemaakt met kinderarbeid.

Een van de ergste bedrijven heet Storck. Dit is de een na grootste chocoladeproducent van Duitsland en hofleverancier van de supermarkt Aldi. De directeur van Storck, Axel Oberwelland, heeft een vermogen van meer dan vijf miljard euro – maar kan niet garanderen dat alle cacaoboeren in zijn bedrijf van hun loon kunnen rondkomen. Of dat er geen kinderarbeid in zijn producten zit. Of dat er geen regenwoud voor zijn chocola wordt gekapt. Vanwege de gebrekkige transparantie en slechte staat van dienst van Storck, is het bedrijf verkozen tot een van de ergste spelers in de chocolade-industrie. [1] 

Alle cacaoboeren ter wereld verdienen een kans. Een eerlijk loon voor hun cacao betekent dat miljoenen van hen uit armoede kunnen ontsnappen. Maar vandaag de dag verdienen de meeste cacaoboeren minder dan een euro per dag. De directeur van Storck slaat hun stem in de wind – zijn bedrijf zit ver weg in Europa. Wij zijn wel dichtbij. En niet alleen wij, maar ook de instituties die hem kunnen dwingen tot een eerlijke behandeling van mens en planeet. Met jouw hulp kunnen we het gedrag van Storck voor het voetlicht brengen en echte druk op het bedrijf uitoefenen. Zo helpen we het regenwoud en de duizenden arbeiders die een hongerloon betaald krijgen.

Storck treuzelt en heeft tot nog toe niet kunnen garanderen dat zijn cacao vrij is van ontbossing. Het is niet eens deel van het ‘Cocao & Forests Initiative’ dat onze bossen probeert te beschermen. We mogen de hebberige directeur van Storck hier niet mee laten wegkomen!

De tijd dringt. Als bedrijven zoals Storck niet snel in actie komen, is er in Ivoorkust binnenkort überhaupt geen regenwoud meer om te beschermen. 

Een groot deel van de winsten van Storck komt van zijn reputatie. Als we laten zien hoe Storck aan zijn cacao komt, kan die reputatie een enorme klap krijgen. En als er íets is dat Storck niet wil, is het winst verliezen. Jouw druk kan er zelfs voor zorgen dat Storck zijn lucratieve contract met Aldi verliest – de supermarkt die enorm veel chocolade van Storck inkoopt.

Eis van Storck dat het bedrijf zich vastlegt op ontbossingsvrije cacao – en help zo om overal ter wereld bossen te redden en boeren te helpen!

Read more
Petitie Tekenen

    Je tekent als
    Ben jij dit niet?

    WeMove Europe vecht voor een betere wereld en we hebben helden zoals jij nodig om deel te worden van onze beweging van meer dan 700.000 mensen. Jij versterkt deze campagneoproep al, maar door 'Ja' te klikken, zul je een breder aantal campagnes ontvangen die jouw steun nodig hebben. Meld je aan om meer te horen en het verschil te maken.


    Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.