Verbied nu het giftige glyfosaat!

Aan de Europese Commissie en de Raad van de EU

Petitie

Zet u in voor een toekomst zonder glyfosaat. Dat kan u doen door zich openbaar uit te spreken tegen een hernieuwing van de vergunning voor deze giftige pesticide in de Europese Unie. Kom met een plan om de boeren te ondersteunen in hun transitie naar de milieuvriendelijke alternatieven voor glyfosaat.

Deze openbare uitspraken zijn een essentieel onderdeel van een versneld einde aan synthetische pesticiden en de transitie van ons landbouw- en voedselsysteem. Daarom vragen we u om die uitspraken zo snel mogelijk te doen.

Read more

Waarom is dit belangrijk?

De deal is bijna beklonken: binnenkort wordt gestemd om Bayer-Monsanto’s giftige, bijenmoordende pesticide glyfosaat weer voor vijftien jaar een vergunning te verlenen. [1]

Maar er is ook goed nieuws: deze stemming betekent ook de kans om dit gif voor eens en voor altijd Europa uit te gooien.

Enkele cruciale landen zijn al om, dus nu moeten we nog even op alles op alles zetten om de laatste weifelaars, zoals België en Frankrijk, over te halen. Kiezers zullen absoluut niet blij zijn als glyfosaat opnieuw wordt goedgekeurd. Dat moeten we de politici duidelijk maken!

Er staat gigantisch veel op het spel: als we deze stemming binnenslepen, kan dat voorgoed het einde van glyfosaat betekenen.

Teken jij de petitie om Europese politici tot een verbod op glyfosaat te bewegen?

Read more

Bronnen:

  1. https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/leaked-draft-report-suggests-glyphosate-in-line-for-eu-re-approval/
Petitie Tekenen

    Je tekent als
    Ben jij dit niet?

    WeMove Europe vecht voor een betere wereld en we hebben helden zoals jij nodig om deel te worden van onze beweging van meer dan 700.000 mensen. Jij versterkt deze campagneoproep al, maar door 'Ja' te klikken, zul je een breder aantal campagnes ontvangen die jouw steun nodig hebben. Meld je aan om meer te horen en het verschil te maken.


    Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.