Kom in actie voor een echte klimaatheld voor Europa

Aan de leden van het Europees Parlement en Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen

Petitie

Aan de leden van het Europees Parlement en Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen

Read more

Waarom is dit belangrijk?

De afgelopen tientallen jaren hebben fossiele brandstofreuzen miljoenen aan lobbygeld geïnvesteerd om Europa verslaafd te houden aan aardolie en -gas, en een transitie naar duurzame energie te dwarsbomen. De fossiele sector maakt gebruik van dezelfde tactieken als de tabaksgiganten, door evenementen voor politici te financieren die hun producten groenwassen en door twijfelachtig onderzoek te publiceren waarin de dreiging van klimaatverandering wordt gebagatelliseerd.

Nu staat de EU op het punt om de sleutels van ons klimaatbeleid toe te vertrouwen aan een voormalige werknemer van Shell die heeft bewezen dat hij winstcijfers verkiest boven de planeet. Hier gaat het om meer dan alleen Hoekstra en zijn sabotage van klimaatbeleid. Hier zetten we ons in voor een politiek zonder banden met de fossiele brandstofsector. Hier gaat het om een brandveilige politiek waarin beslissingen worden genomen in het algemeen belang in plaats van voor commerciële partijen. Daarom moeten we ook de invloed van het bedrijfsleven in de EU aan de kaak stellen met beleid tegen belangenverstrengeling.

Read more
Petitie Tekenen

    Je tekent als
    Ben jij dit niet?

    Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.