Verbied de export van bij-dodende pesticiden!

Aan de Europese Commissie

Petitie

Gevaarlijke pesticiden zijn verboden in Europa – maar ze worden nog altijd geëxporteerd naar Afrika en Zuid-Amerika, waar ze bijen doden en hele gemeenschappen ontwrichten. De Europese Commissie moet de export van verboden pesticiden aan banden leggen!

Read more

Waarom is dit belangrijk?

Het bewijs is glashelder: neonicotinoïde en andere giftige pesticiden brengen bijen om. Daarom zijn ze in Europa verboden. [1]

Toch blijven Europese bedrijven zoals BASF en Bayer-Monsanto deze pesticiden produceren. Die verschepen ze vervolgens naar plekken in Afrika en Zuid-Amerika, en maken zo miljoenenwinsten. [2]

Nu pleiten steeds meer mensen ervoor om deze dodelijke export-mazen in de wet te dichten. Frankrijk heeft reeds de export en het transport van verboden pesticiden in de ban gedaan.

We moeten ervoor zorgen dat de Europese Commissie hun voorbeeld volgt, en voor alle Europese landen de export van zulke pesticiden verbiedt. Maar die Commissie doet niets tenzij ze hoort van mensen zoals jij.

Roep jij de Europese Commissie op tot een verbod op de export van gevaarlijke chemicaliën, die in Europa al lang verboden zijn?

Read more

Bronnen:

  1. https://www.science.org/content/article/pesticides-can-harm-bees-twice-larvae-and-adults
  2. https://www.publiceye.ch/en/topics/pesticides/banned-in-europe

Deze campagne is in samenwerking met:

Petitie Tekenen

    Je tekent als
    Ben jij dit niet?

    WeMove Europe vecht voor een betere wereld en we hebben helden zoals jij nodig om deel te worden van onze beweging van meer dan 700.000 mensen. Jij versterkt deze campagneoproep al, maar door 'Ja' te klikken, zul je een breder aantal campagnes ontvangen die jouw steun nodig hebben. Meld je aan om meer te horen en het verschil te maken.


    Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.