Geen doden meer op de migratieroutes!

Leden van het Europees Parlement en Europese lidstaten

Petitie

  • Onze politici moeten ervoor zorgen dat het migratiepact niet in EU-wetgeving wordt opgenomen. Laten we het vervangen door beleid waarin mensen en menselijkheid voorop staan. Wij willen een migratiebeleid dat:
    • de rechten van mensen op asiel beschermt;
    • reddingsmissies op zee ondersteunt en monitort om een einde te maken aan mensenrechtenschendingen aan de grenzen;
    • de verantwoordelijkheid voor vluchtelingenopvang eerlijk over Europese landen verdeelt.
  • Politici moeten Frontex per direct ontmantelen en zijn budget herleiden naar initiatieven om gestrande vluchtelingen aan de Europese kust en grenzen behoorlijk op te vangen.
  • Politici en ambtenaren moeten ter verantwoording worden geroepen voor hun aandeel in het mogelijk maken van deze sterfgevallen.
Read more

Waarom is dit belangrijk?

Afgelopen dinsdag om elf uur ‘s avonds zonk voor de Griekse kust een boot met wel 750 mensen aan boord. Reddingsschepen kwamen pas na vijf uur opdagen. Onder de doden zijn veel kinderen, en op het moment van schrijven zijn er slechts 100 overlevenden. [1]

Dit is een misdaad, een massamoord op 600 mensen op drift, gestrand op open zee. Het ging om families, om kinderen – mensen als jij en ik. Ze verdienden hulp. Ze verdienden veiligheid en een menswaardig leven. Maar de overheid liet het afweten. Dit mogen we nooit meer laten gebeuren.

Daarom slaat WeMove de handen ineen met organisaties door heel Europa. De eerste stap is om een enorme coalitie van mensen te vormen. Samen kunnen we de verantwoordelijken voor deze ramp ook echt ter verantwoording roepen. Het Europese grensbeleid is dodelijk. Deze gebeurtenis, een moment zo tragisch en hartverscheurend dat we het ons haast niet kunnen voorstellen, kan een breekpunt betekenen voor Europa’s wrede behandeling van mensen op drift.

We voeren campagne om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren in Europa. Doe jij mee?

Read more

Bronnen:

  1. https://www.independent.co.uk/news/world/europe/mediterranean-libya-greece-boat-capsized-rescue-b2357978.html

Deze campagne is in samenwerking met:

CAMPAX LogoOPEN Logo

Petitie Tekenen

    Je tekent als
    Ben jij dit niet?

    WeMove Europe vecht voor een betere wereld en we hebben helden zoals jij nodig om deel te worden van onze beweging van meer dan 700.000 mensen. Jij versterkt deze campagneoproep al, maar door 'Ja' te klikken, zul je een breder aantal campagnes ontvangen die jouw steun nodig hebben. Meld je aan om meer te horen en het verschil te maken.


    Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.