Τερματισμός της αναγκαστικής στείρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και τώρα!

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στα Συμβούλια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η καμπάνια γίνεται από την [% inititator_name %]

Αίτημα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στις 8 Μαρτίου 2022 πρόταση Οδηγίας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζητούμε μέσω της οδηγίας να απαγορεύτει η αναγκαστική στείρωση και να ληφθούν μέτρα για την οριστική παύση της σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Read more

Γιατί είναι σημαντικό;

Φαντάζεσαι να ξυπνήσεις μια μέρα και να έχεις υποβληθεί σε στείρωση δίχως τη δική σου συγκατάθεση ή να προσπαθείς να αποκτήσεις παιδία και να ανακαλύψεις ότι όταν ήσουν έφηβος ή έφηβη είχες υποβληθεί σε αναγκαστική στείρωση; Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία διαβιούν στην Ευρώπη. Οι πολίτες αυτοί, ιδίως οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία, εξακολουθούν να υποβάλλονται σε πρακτικές στείρωσης παρά τη θέληση τους.

Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες έχει εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με το γεγονός ότι πολλά κράτη μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να επιτρέπουν την αναγκαστική στείρωση όπως είναι η Κροατία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Λιθουανία και η Σλοβακία. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη μελετών και στοιχείων σχετικά αφενός με το πόσες χώρες επιτρέπουν τέτοιες επιβλαβείς πρακτικές, αφετέρου με το πόσες γυναίκες και κορίτσια έχουν μέχρι σήμερα επηρεαστεί. Τέτοιες επιβλαβείς και άθλιες πρακτικές μπορεί να εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα, σιωπηλά και ατιμώρητα, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να απολαμβάνουν μια υγιή και αξιοπρεπή ζωή, απαλλαγμένη από τη βία και την κακοποίηση.

Υπογράψτε την Aναφορά μας και διαδώστε τη στο δίκτυο σας: #NothingAboutUsWithoutUs #EndForcedSterilisation

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.edf-feph.org/women-policy/

Read more

Σε συνεργασια με

European disability forum logo

Sign the petition

    Sign this as
    Not you?

    By clicking “Sign” you are supporting this campaign, and agreeing to WeMove Europe using your information for the purpose of this campaign. We might hand over your name, surname and country to the petition target. Unless you subscribe to receive personalised updates, we will delete your data after the campaign has ended. We will never share your data with any third parties without your permission. See our full privacy policy here.